Waarom ik geen fan ben van reinigingsdoekjes

Het is super makkelijk in gebruik, handig om mee te nemen en werkt heel snel: make-up reinigingsdoekjes. Laatst heb ik een pakje NIVEA reinigingsdoekjes gekocht met de gedachte dat ik ze naast mijn bed leg om toch nog even snel mijn make-up eraf te halen als ik niet zo’n zin heb om mijn gezicht uitgebreid te reinigen. Ik kocht zoals gebruikelijk de variant voor de droge of gevoelige huid en probeerde ze thuis eens uit.


De spijt van het kopen begon al na de eerste keer gebruiken. Ondanks dat de doekjes mild zouden moeten zijn en amandelolie bevatten, deed mijn huid gelijk zeer. Het prikt enorm en ik kreeg er zelfs rode vlekken van. Toen er toch al geen weg terug meer was, ging ik ook eens kijken of het wel lukte op mijn ogen. Nee natuurlijk niet, maar toch wilde ik het proberen. Dit prikte echt enorm en mijn make-up ging er niet bepaald gemakkelijk vanaf. Mijn ogen werden ook nog eens rood. No go dus.


Wat is dan een goede vervanger? Als je net als ik het best lastig vind om je make-up er elke dag af te halen, kies dan voor een reiniger die geschikt is voor zowel je ogen als gezicht (daar heb ik het hier over gehad). Leg een pak wattenschijfjes klaar en dan hoeft het niet lang te duren. Normaal gesproken vind ik het merk NIVEA erg fijn om te gebruiken (zoals je hier kan lezen), maar over het algemeen vind ik doekjes niet zo’n succes. Vaak bevatten deze erg veel parfum en mijn huid kan er niet goed tegen. Nog een tip om je gezicht super snel te reinigen en te verzorgen: een reinigingsborstel van Olaz! (die heb ik hier besproken). Als ik deze gebruik ben ik binnen een minuut klaar en heb ik een zachte huid. Je make-up laten zitten tijdens het slapen doet beslist niets goeds voor je huid en wimpers, dus zorg dat je een makkelijk product in huis haalt om dit te voorkomen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

De leukste beauty- en make-upcadeau's (moederdag tip)

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream