REVIEW: Olaz Regenerist Gezichtreinigingsborstel

Hey! Ben ik weer met een review. Deze keer is het geen make-up product maar een skincare product. Ik gebruik deze borstel al ongeveer een half jaar dus ik heb goed een mening kunnen vormen. Veel plezier met lezen en laat me weten of je er iets aan hebt gehad!

Wat is het product?

Olaz Regenerist 3-Zone Gezichtsreinigingsborstel

 

Waar gebruik je het voor?
De reigingsingsborstel gebruik je om je gezicht en hals te reinigen en make-up te verwijderen. Het product verwijdert dode huidcellen en maakt je huid glad.

 

Wat belooft het product?

Heel veel in ieder geval! Volgens Olaz zou dit product je huid 4 keer beter moeten reinigen dan een reinigingsproduct alleen, worden anti-age producten na het reinigen tot 30% beter opgenomen in de huid, houdt de borstel rekening met de vochtbarrière van de huid, is hij goed te gebruiken onder de douche en heeft hij een zachte borstel. Bovendien zou de huid na één keer gebruik al zachter en frisser moeten aanvoelen en na een maand zal de huid er al gezonder uitzien.

 

Waarom heb ik het product gekocht?

Heel eerlijk: hij was afgeprijsd naar maar €20, en dan kreeg ik er ook nog eens een Olaz reinigingsgel bij. Kon ik niet laten liggen! Ik had best moeite met het afhalen van mijn make-up aangezien ik altijd hele lang-houdende make-up draag. Nadeel daarvan is dus dat het soms te goed blijft zitten. Ik had nog nooit een reinigingsborstel gebruikt voor mijn gezicht en deze leek mij het proberen waard.

Hoe is de verpakking?
De doos heb ik niet bewaard, maar het lijkt me ook wat nuttiger om te vertellen wat erin zat. De inhoud bestaat uit het apparaat zelf waar de batterijen inzitten. Daarbij krijg je één borstel en een scrubgel van Olaz. De scrubgel is de skin perfecting cleanser van Olaz Deze tube is gewoon wit met het Olaz-logo erop, verder niet heel interessant. Ik vind de borstel zelf er wel mooi uitzien. Hij is voor mij de perfecte grootte en ligt goed in de hand. De borstel is wit met 2 grijze knoppen. De ene knop is om de borstel aan te zetten, wanneer de borstel draait, met de andere knop kun je de snelheid aanpassen. Hij heeft 2 standen: sneller en langzamer draaien.


Zijn er andere varianten van het product?
Ik ken de reinigingsborstel van Clinique: de Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush. Deze is echter wel rond de €123.. Voor mij veel te duur, dan ga ik liever voor deze budget variant.

 

Eerste indruk?

Wat een heerlijk product! Het voelt bijna als een massage. En buiten dat is inderdaad al mijn make-up van mijn gezicht verwijderd. De borstelharen zijn lekker zacht waardoor mijn huid niet geïrriteerd raakte. Na gebruik voelde mijn gezicht inderdaad zacht en glad aan. Inmiddels gebruik ik het product een aantal maanden, en hij doet nog steeds zijn werk. Na het reinigen voelt mijn huid gelijk een stuk beter aan. Het nadeel is wel dat je om de zoveel tijd nieuwe borstels moet kopen. Deze zijn bij Kruidvat €14.99 voor twee borstels. Vrij duur, maar als je online zoekt, zal je zien dat je ze vaak een stuk goedkoper kan bestellen. Na maanden gebruik in de douche ziet de borstel er nog steeds mooi uit. De batterijen heb ik nog niet hoeven te vervangen en het opzetstuk blijft ook lang mooi. Ik gebruik zelf geen anti-aging producten dus het is lastig om te beoordelen of deze inderdaad beter worden opgenomen. Wel weet ik dat mijn make-up er beter uitziet na gebruik!

 

Hoe ruikt het?          

De bijgevoegde scrubgel vind ik echt stinken. Sowieso vind ik dit vaak met scrubgels, maar deze is wel erg. Verder is de gel zelf prima, alleen ik gebruik hem liever niet. Hieronder is te lezen wat ik wel gebruik op de borstel. 


Hoe en waarmee breng je het product aan?
Ik gebruik de borstel in de douche, meestal al op een schone huid, maar soms haal ik mijn make-up er ook af met de borstel. Als eerst maak ik de borstel nat in de douche. In plaats van de bijgevoegde gel, gebruik ik de Olaz verfrissende reinigende gezichtsgel aan op de borstel. Echt een aanrader ook deze gel! Hij voelt inderdaad heel fris en zeker in de zomer geniet ik hier echt van. Deze gel is geschikt voor de droge, normale en gecombineerde huid. Nadat ik de gel op de borstel heb aangebracht, zet ik hem op de snelle stand en maak ik ongeveer 1-2 minuten ronddraaiende bewegingen over heel mijn gezicht. Daarna spoel ik mijn gezicht af. En klaar!

Hoe vaak gebruik je het?
Elke dag onder de douche. Vaak niet eens omdat het nodig is, maar ook omdat ik het zo fijn vind om te gebruiken. Ik reinig mijn gezicht de laatste tijd al met de Clinique Take The Day Off, maar nog steeds gebruik ik de borstel. Ik kan me nog herinneren dat ik twijfelde of ik de borstel wel moest kopen, en dat een vriendin zei: “Nee joh, zoiets gebruik je de eerste 2 weken en dan beland het in de kast.” Gelukkig heb ik hem toch gekocht en gebruik ik hem al zeker een half jaar dagelijks. Inmiddels is het product dus onderdeel geworden van mijn routine en ik kan niet meer zonder.

Hoeveel kost het en waar kan ik het kopen?
Bij Kruidvat is hij te koop voor €34.99, maar op bijvoorbeeld voordeeldrogisterij.nl is hij maar €27.95! Het is misschien vrij veel geld, maar het is het voor mij zeker waard geweest. En al helemaal in vergelijking met de Clinique-variant.

Welk cijfer geef ik het product?
9.0


Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

De leukste beauty- en make-upcadeau's (moederdag tip)