Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

Wat is het product?

Kruidvat Originals oogcrème hydraterend (vitamin E)

Kruidvat Originals nachtcrème hydraterend (vitamin E)

 

Waar gebruik je het voor?

Beide producten zijn gemaakt om je huid te hydrateren. De oogcrème kan ’s ochtends en ’s avonds gebruikt worden en de nachtcrème is voor in de avond. Deze breng je aan na het reinigen van je gezicht. Gedurende de nacht trekt deze in. Als je wakker wordt, zou je huid gehydrateerd moeten zijn.

 

Wat belooft het product?
De oogcrème biedt een milde verzorging voor de huid rondom de ogen. Deze crème is niet geparfumeerd en is dermatologisch getest.

De nachtcrème hydrateert en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid terwijl je slaapt. De crème is geschikt voor de normale en gemengde huid en is dermatologisch goedgekeurd. Deze crème bevat wel parfum.

 

Waarom heb ik het product gekocht?

Ik was op zoek naar een oogcrème maar man man man, wat is dat duur! Zoals gewoonlijk ging ik mijn standaard winkeltjes af (Douglas, The Body Shop, Lush enz.) en daar vond ik niks wat goedkoper was dan €15.00. Ik heb niet heel veel last van de huid onder mijn ogen, maar toch wilde ik een crème gebruiken die wat milder was onder mijn ogen. Deze oogcrème was maar €1.99! Nou, dat heb ik er zeker wel voor over. Ook het feit dat de crème geen parfum bevat was een pluspunt. Toen viel mijn oog op de rest van de Kruidvat Originals collectie en zag dat de nachtcrème ook maar €1.99 was. Mijn Biodermal nachtcrème begon aardig leeg te raken dus het zou perfect zijn als ik een nieuwe budget-crème kon gebruiken.


Hoe is de verpakking?
Helemaal niet bijzonder, maar toch spreekt hij me heel erg aan. De collectie ziet eruit alsof het heel natuurlijk is, dit valt wel mee overigens. De stickers op de producten zijn duidelijk en door de kleuren zijn de verschillende lijnen makkelijk uit elkaar te houden. Het product is makkelijk uit het potje te halen en de dop is makkelijk los te draaien. Prima!


Voor wie is het geschikt?

Beide producten zijn geschikt voor de normale en gemengde huid die extra hydratatie kan gebruiken. Ik heb zelf een gevoelige huid en daar is de ongeparfumeerde oogcème erg geschikt voor.


Zijn er andere varianten van het product?

Kruidvat Originals heeft meerdere lijnen. De producten uit deze review vallen onder de Vitamin E lijn. De andere varianten zijn Aloe Vera, Cucumber, Rose, Eucalyptus, Argan, Almond, Pomegranate, Tea Tree, Primrose en Arnica. Sommige lijnen hebben meerdere producten en sommigen maar één. De producten lopen uiteen van massageolie tot kleimaskers. Voor een volledig overzicht klik je hier. Je kunt zelf kiezen welk product en welk ingrediënt het beste is voor jouw huid!


Eerste indruk?
De oogcrème probeerde ik als eerst en gelijk viel me op dat het een dunne crème is die makkelijk uitsmeert. Ondanks dat deze geen parfum bevat, prikte mijn huid toch een beetje. Later heb ik hem nog een aantal keer gebruikt en toen viel het wel mee. Ik denk dat het er net aan ligt hoe droog je huid op het moment is. De crème geeft bij mij geen duidelijk effect maar het voelt wel lichter en dunner aan dan dag- of nachtcrème onder je ogen. De nachtcrème is wel wat dikker maar ook deze smeert goed uit. Hij blijft wel een beetje plakkerig op je huid. Dit vind ik voor een nachtcrème niet erg, deze hoort zelfs een beetje dikkig te zijn. De crème trekt ’s nacht wel goed in waardoor je gezicht de dag erna lekker zacht en gehydrateerd aanvoelt. Ik ben heel positief verrast! Ondanks de parfum prikt hij niet en verder doet hij wat wordt beloofd!

 

Hoe ruikt het? 

De oogcrème ruikt heel neutraal. Veel producten zonder parfum kunnen een beetje raar ruiken, maar dat is bij de oogcrème niet het geval. De nachtcrème ruikt lekker! De geur doet me denken aan de niveau-geur en misschien zelfs een beetje aan zonnebrandcrème. Persoonlijk houd ik wel van deze geuren.

 

Hoe en waarmee breng je het product aan?
Ik breng het product gewoon aan met mijn vingers. Ik smeer de nachtcrème op mijn hele gezicht en masseer deze in. De oogcrème breng ik in kleine hoeveelheid aan onder mijn ogen. Als je het vies vindt om met je vingers in de pot crème te zitten, kun je ook een wattenstaafje gebruiken om het product uit het potje te halen en op je gezicht aan te brengen.

Hoe vaak gebruik je het?
Nachtcrème gebruik je elke nacht voor het slapen gaan na het reinigen van je huid, dus één keer per dag. De oogcrème gebruik ik eigenlijk meer naar behoefte, maar deze is het meest effectief als je deze elke ochtend en avond samen met je dag- en nachtcrème aanbrengt.

Nog een keer kopen?
Ja zeker! Ik ben erg benieuwd naar de rest van de collectie en het is écht goedkoop. De kwaliteit is erg goed. Ik ben niet super onder de indruk van de oogcrème maar voor het geld is het een prima product.

Hoeveel kost het en waar kan ik het kopen?
Maar €1.99 woehoe! De collectie is alleen bij Kruidvat te verkrijgen en ook op de website van Kruidvat te bestellen.

Welk cijfer geef ik het product?
Oogcrème: 7
Nachtcrème: 7.5

Reacties

Populaire posts van deze blog

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

De leukste beauty- en make-upcadeau's (moederdag tip)