REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

Welkom bij mijn eerste review! Naar aanleiding van de volgende vragen wil ik jullie een beter idee geven van hoe ik het product vind en waarom je het wel of niet zou moeten aanschaffen. Deze review is compleet onafhankelijk. Veel plezier met lezen!

Wat is het product?
De Clinique Superdefense Colour Correcting Skin Protector CC Cream SPF30

Waar gebruik je het voor?
Deze CC Cream kun je als basis gebruiken onder make-up om oneffenheden op je gezicht te corrigeren voor een egale teint. Hij kan eventueel ook onder foundation gebruikt worden, maar aangezien deze CC Cream vrij dik is, zou ik het niet aanraden. Natuurlijk kan de crème ook los gebruikt worden. Er zit SPF 30 in het product, dus het is niet meer nodig om je extra in te smeren met zonnebrandcrème.  

Wat belooft het product?
Clinique belooft dat deze crème zorgt voor een langdurige hydratatie, een perfecte teint, een natuurlijke uitstraling en bescherming van de huid.

Wat zijn de bijzonderheden van de ingrediënten?
De crème is 100% parfumvrij, het product bevat SPF 30 en hij is olie-vrij.

Waarom heb ik het product gekocht?
Eerder gebruikte ik op aanrader van een verkoopster een CC Cream van Bourjois. Deze beviel erg goed, maar toch wilde ik wat nieuws proberen. Door mijn Take The Day Off make-upremover van Clinique (April Favourite!) was ik al helemaal fan van Clinique. Toen viel mijn blik op de Clinique CC Cream waar wèl SPF en gèèn parfum in zat. Die wilde ik zeker uitproberen. Ik draag overdag vrijwel nooit foundation, maar om de rest van mijn make-up beter te laten zitten wil ik toch iets van basis hebben.

Hoe is de verpakking?
Typisch Clinique. Een lichtgroene tube met een zilveren draaidop. Zelf vind ik een tube heel fijn, zo blijft het product schoon doordat je er niet steeds met je vingers in zit. Ook is het een kleine tube en dus makkelijk mee te nemen. In een tube zit 40ml van het product.

Voor wie is het geschikt?
Dit product kan gebruikt worden op alle huidtypen. Clinique staat er sowieso zelf om bekend goed te zijn voor een gevoelige huid. Eigenlijk is een CC Cream ideaal voor als je lichte dekking en bescherming wilt en een foundation net iets te heftig vindt voor overdag. Zelf vind ik het ook fijn om dit product te gebruiken omdat het een licht kleurtje geeft én ik snel verbrand in mijn gezicht.

Zijn er andere varianten van het product?
De Superdefense lijn van Clinique heeft meer producten zoals dag- en nachtcrème, een BB Cream en een moisturizer. De CC Cream is verkrijgbaar in de kleuren Light, Light Medium, Medium (alleen online verkrijgbaar) en Medium Deep. Zelf heb ik de Light variant.

Eerste indruk?
In eerste instantie wilde ik de crème aanbrengen met een beautyblender: dat ging helemaal mis. Het product smeerde helemaal niet goed uit en bleef vlekkerig op mijn gezicht achter. Mijn Bourjois CC Cream bracht ik altijd zo aan, ik was even bang dat het een miskoop was. Toen probeerde ik het met mijn Zoeva foundation kwast. Dat was een heel ander verhaal! Met mijn kwast was het product heel makkelijk aan te brengen en had ik helemaal niet veel nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Mijn huid was egaal en mijn make-up bleef er goed op zitten.

Hoe ruikt het? 
Neutraal. Er zit ook geen parfum in het product, dit vind ik zelf alleen maar fijn.

Hoe en waarmee breng je het product aan?
Niet met een beautyblender dus! Ik breng hem zelf aan met mijn foundationkwast, maar ook met je handen is goed te doen. Zelf vind ik dat wel iets lastiger omdat de crème vrij dik is. Als ik het product los gebruik, breng ik hem vrijwel altijd met mijn handen aan. Als ik hem onder de rest van mijn make-up gebruik, doe ik het liever met een kwast.

Blijft het product goed zitten?
Zeker! Ik gebruik het nu langer dan een maand en elke dag zag mijn make-up er onaangetast uit in de avond. Ook heb ik het gedragen op feestjes en lange dagen, nog steeds zat het er goed op. Ik merk ook dat mijn huid heel de dag gehydrateerd blijft, terwijl ik vaak last had van droge plekken rondom mijn neus. Wat dat betreft komt Clinique dus zijn belofte na. Wel is het zo dat het product vrij dik op de huid blijft liggen. Hij trekt dus niet goed in. Tip is dan om hem goed af te poederen. Zelf vind ik het geen probleem maar het zou kunnen dat je liever een wat dunnere CC Cream gebruikt voor onder je make-up.

Hoe vaak gebruik je het?
Ik gebruik het elke dag tijdens het opmaken na mijn primer en voor mijn concealer en poeder. Ik heb het zelf niet nodig gevonden om hem gedurende de dag bij te werken aangezien hij goed blijft zitten. Ik gebruik hem sinds ik hem gekocht heb vrijwel elke dag. Voor sommige gelegenheden in de avond gebruik ik liever een foundation, dan heb je immers ook geen SPF nodig.

Hoeveel kost het en waar kan ik het kopen?
Ik heb hem gekocht bij ICI Paris XL (klik hier). Daar is de originele prijs €32.89, maar ik heb gemerkt dat hij daar vrij vaak in de aanbieding is. Je kunt hem ook via Clinique zelf bestellen.

Zijn er vergelijkbare producten?
Er zijn nog heel veel andere CC Creams! Zoals ik al eerder zei, gebruikte ik vroeger de Bourjois CC Cream. Deze is ook heel fijn en goedkoper dan de Clinique variant. Clinique heeft ook zelf nog een BB Cream, dit is vrij vergelijkbaar met een CC Cream. Beide crèmes zijn om je huid egaler te maken en kunnen als een soort lichte foundation gebruikt worden. Overleg eventueel met de verkoper welke soort het beste is voor jou.

Welk cijfer geef ik het product?
Een 8.5


Resultaat?Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

De leukste beauty- en make-upcadeau's (moederdag tip)