REVIEW: The Body Shop Vitamine E Face Mist

Wat is het product?

The Body Shop Vitamin E Hydratating Face Mist


Waar gebruik je het voor?
Je kunt de spray gebruiken over je make-up, onder je make-up, om je gezicht te verfrissen en om je huid te hydrateren. Het zorgt ervoor dat je make-up er minder poederig uitziet als je de spray na het aanbrengen van poeder gebruikt.

Wat belooft het product?
De verpakking en de website staan deze keer niet helemaal vol met beloftes over wat het product op lange en korte termijn et je doet. Er staat eigenlijk simpelweg alleen dat de spray verfrissend is. In de winkel heb ik meer informatie gevraagd en toen bleek dat het product erg multifunctioneel is (zie bovenstaand kopje). Het product zou ook goed moeten zijn om een droge huid snel te hydrateren, ook als je make-up er al op zit. Klinkt als een goed product voor de zomer door de verfrissing en juist in de winter kan mijn huid wat extra hydratatie gebruiken. Buiten dat bevat het product ook geen siliconen.

 

Waarom heb ik het product gekocht?
Ik had nog geen fixing spray, en deze was echt een stuk goedkoper dan een variant van bijvoorbeeld MAC of Urban Decay. Ik testte hem in The Body Shop en hij rook al gelijk heerlijk. Later gebruikte ik ook de fixing spray van Etos, maar die vond ik zo stinken!  Hij voelde lekker aan op mijn huid, en toen dacht ik: mocht het niet goed zijn in combinatie met mijn make-up, is het altijd nog lekker voor in de zomer.


Hoe is de verpakking?
De verpakking vind ik mooi. Lichtroze met een zwarte spuitdop. Het flesje bevat 100ml. De verpakking past goed bij de rest van de Vitamin E lijn van The Body Shop. Verder niet heel bijzonder.


Voor wie is het geschikt?
De spray is voor alle huidtypen geschikt.


Zijn er andere varianten van het product?
The Body Shop heeft ook nog een andere face mist: de Vitamin C Energising Face Mist. Deze is voor een doffe vermoeide huid. Deze spray maakt je huid stralender. Deze klinkt ook heel goed! Ik denk dat ik deze ook eens ga proberen als mijn Vitamin E spray op is. De Vitamin C spray is wel duurder dan de Vitamin C spray, namelijk €18,00.


Eerste indruk?
Zeker heerlijk verfrissend! Ook zag mijn make-up er inderdaad een stuk minder poederig uit. Als het warm is, neem ik de spray vaak mee om een koeler gevoel te krijgen. Hij zorgt er niet voor dat m’n make-up vervaagd, maar geeft juist een soort gloed. Zo zie je er een stuk frisser uit ook. Prima spray! Ik vind het alleen jammer dat de spray er niet voor zorgt dat je make-up beter blijft zitten. Dit is wel iets wat ik zoek in een face spray. Maar goed, het is dan ook een face mist en geen fixing spray. Ben je op zoek naar een spray die je make-up beter op zijn plek laat zitten, kun je beter kijken naar een spray van een make-up merk als Urban Decay (bestseller!) of een budget variant van W7 (nu afgeprijsd!).


Hoe ruikt het? 
Heerlijk! Het ruikt net als de rest van de lijn naar roosjes. Ik gebruik ook de dagcrème (Klik hier) van deze lijn. Ondanks de parfum reageert mijn huid er niet geïrriteerd op, terwijl dat vaak wel gebeurt. Pluspuntje. De dagcrème ben ik op dit punt minder tevreden over. Deze irriteert mijn huid namelijk wel. Ik zal ook deze crème later nog reviewen.


Hoe en waarmee breng je het product aan?
Aangeraden wordt om de spray op 10 centimeter van je gezicht af te spuiten. Hierna laat je hem ‘opdrogen’, dit duurt maar enkele seconden. Ik gebruik hem zelf zowel over als onder mijn make-up. Dan spuit ik ongeveer 3 keer.

Hoe vaak gebruik je het?
In principe zo vaak als je zelf maar wilt. Zelf gebruik ik hem 1 à 2 keer per dag, in de zomer soms wat meer als het warm is. Ik heb er toch vrij lang met mijn eerste flesje gedaan (ja, ik zit alweer aan mijn tweede fles). Mijn inschatting is dat de spray ongeveer 4-6 maanden meegaat afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt.

Hoeveel kost het en waar kan ik het kopen?
De spray is voor €12,00 te koop bij The Body Shop! Hij is ook te bestellen
op de website (Klik hier) voor het geval dat er geen winkel bij jou in de buurt zit.

Welk cijfer geef ik het product?
8.0


Reacties

Populaire posts van deze blog

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

De leukste beauty- en make-upcadeau's (moederdag tip)