REVIEW: Benefit ka-BROW!

Hee! Vandaag heb ik een nieuwe review over de ka-BROW! van Benefit voor je klaarstaan. Ik hoop dat je er wat aan hebt, reageer in de comments wat jij van dit product vindt! 

Wat is het product?

ka-BROW! gekleurde crèmegel voor wenkbrauwen


Waar gebruik je het voor?
Deze gel gebruik je om je wenkbrauwen te shapen en meer volume te geven. Ook kun je je wenkbrauwen er donkerder mee maken zodat ze wat meer opvallen. Ik gebruik hem zelf vooral om gaten in mijn wenkbrauwen ‘in te kleuren’ waar ze wat minder vol zijn.

Wat belooft het product?
De gel is volgens Benefit opbouwbaar, makkelijk aan te brengen, waterproof en hij zou 24 uur moeten blijven zitten.

Waarom heb ik het product gekocht?
Ik heb een tijdje lang een wenkbrauwpoeder gebruikt, maar ik merkte dat ik dat niet zo precies kon aanbrengen. Het kwastje wat ik erbij kreeg was te groot waardoor mijn wenkbrauwen niet zo strak waren als ik dat graag wil. De ka-BROW! heb ik gekocht toen de nieuwe wenkbrauwlijn van benefit net uitkwam en een gel leek een geschikt product voor mij. Op de website van Benefit kun je ook een test doen om te kijken wel product bij jou past! Ik heb hem, zoals ik vrijwel altijd doe, laten testen in de winkel en was erg tevreden met het eindresultaat.

Hoe is de verpakking?
Ik hou van het 50’s/60’s gevoel wat het merk Benefit uitstraalt! De vrolijke kleuren op het doosje spreken mij enorm aan. Het doosje zelf heb ik helaas niet bewaard, maar ook de verpakking gel zelf ziet er mooi uit! De onderkant is van glas met daarop een zilveren dop. Er zit ook een klein kwastje bij die je aan de bovenkant vast kunt maken aan de dop. Het kwastje is echt perfect! Hij is smal en sterk waardoor de gel heel precies aangebracht kunt worden. Ik moet er wel bij zetten: het stokje is wel klein. Zelf vind ik dit juist ideaal omdat hij zo makkelijk mee te nemen is, maar ik kan me voorstellen dat je een langer penseel makkelijker vindt aanbrengen. Ieder zijn ding!Voor wie is het geschikt?
Voor iedereen die zijn wenkbrauwen wat meer volume wil geven of deze wat meer wil laten spreken. Er zijn 6 kleuren van de ka-BROW! beschikbaar (01 light, 02 light, 03 medium, 04 medium, 05 deep, 06 deep) dus er is voor iedere haarkleur wel een goede kleur. Zelf heb ik de kleur 05 deep. Bij wenkbrauwenproducten is het altijd verstandig om deze te testen, een te lichte kleur zal niet veel resultaat geven. Een te donkere kleur daarentegen geeft veel te veel resultaat waardoor je wenkbrauwen alle aandacht gaan vragen.

Zijn er andere varianten van het product?
Bijna elk make-up merk heeft tegenwoordig wel een wenkbrauwgel (budget voorbeeld: catrice). Een bekend vergelijkbaar product is de Anastasia Dipbrow (€30.55), deze is net iets duurder dan de ka-BROW! (prijs ka-BROW! volgt nog) . Benefit heeft een hele lijn met wenkbrauwproducten (waaronder de ka-BROW) voor verschillende wensen en voorkeuren. Neem eens een kijkje op de Benefit website!

Eerste indruk?
Omdat ik altijd gewend was met poeder te werken, vond ik het in het begin lastig. Het product heeft heel veel pigment, wat natuurlijk een goed teken is, alleen dat zorgt er ook voor dat het meer opvalt als je ernaast zit. Gelukkig vind ik het allesbehalve erg om met make-up bezig te zijn en na een paar keer oefenen kreeg ik het aardig onder de knie. Het werkt inderdaad een stuk preciezer dan de poeder en gel zorgt ervoor dat je wenkbrauw ook gelijk op zijn plek blijft. De gel is wel een stuk minder vloeibaar dan ik had gedacht waardoor het niet echt als een gel voelt. Al met al is hij met wat oefening vrij makkelijk aan te brengen. Als je nog niet gewend bent om je wenkbrauwen te tekenen, is het misschien beter om te beginnen met een wenkbrauwpotlood.

Hoe ruikt het?
Neutraal.                                                                              


Hoe en waarmee breng je het product aan?
Ik begin met twee lijnen: een aan de bovenkant en een aan de bovenkant. Daarmee omlijn ik mijn wenkbrauw in de vorm waarin ik hem uiteindelijk wil hebben. Daarna keur ik hem in. De ‘binnenkant’ kleur ik iets minder donker in. Daarna werk ik hem nog een beetje bij door concealer langs de randen aan te brengen. Ik breng mijn wenkbrauw aan over mijn compacte poeder, zo blijft hij beter zitten! Ik gebruik het kwastje wat bij het product zit, maar je kunt elk wenkbrauwkwastje gebruiken die je fijn vindt werken.

Blijft het product goed zitten?
Niet zo. Ik heb alleen enkele keren meegemaakt dat de binnenkant van mijn wenkbrauw er voor een groot deel af was gegaan aan het eind van de dag. Dit is vooral te zien op de plekken waar mijn wenkbrauw wat minder vol is. Dit zijn alleen juist de plekken waar ik de gel het hardst nodig heb, minpuntje dus.

Hoe vaak gebruik je het?
Deze wenkbrauwgel is mijn everyday product! Ik werk hem ’s avonds weleens bij als ik weg moet en als hij een beetje vervaagd is. Laat ik dus zeggen dat ik hem zelf twee keer per dag in mijn handen heb. Ik heb hem nu al een half jaar ongeveer, en hij is nog lang niet leeg. Ik denk dat ik er nog wel een aantal jaar mee doe zelfs. Dit is dus zeker een pluspunt!

Hoeveel kost het en waar kan ik het kopen?
De ka-BROW! kost €27.04 en hij is te koop bij Douglas! Daar kun je vaak ook gratis advies vragen over welk product en welke kleur het meest geschikt is voor jou bij een Benefit specialist.

Welk cijfer geef ik het product?
Een 7.5

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

Laat jouw highlighter nog meer shinen