De perfecte gezichtsroutine (deed jij dit goed?)

Voor veel mensen is het lastig om een manier te vinden om je huid ten alle tijden schoon en verzorgd te houden. Iedere huid is ten slotte anders en dat maakt het alleen maar ingewikkelder. In de drogist en parfumerie staan ook nog eens honderden producten, maar waar zijn die nu voor? Wanneer gebruik ik deze en in welke volgorde? Gelukkig is dit volgende stappenplan voor elke huid geschikt en is voor iedereen een goede basis. Het enige wat jij nu hoeft te doen is de producten uitzoeken waar jouw huid goed op reageert. Probeer gewoon een aantal dingen uit, en dan zie je vanzelf waar jouw huid minder vet of juist droog van wordt. Succes!

Stap 1
Was je gezicht met lauwwarm water en reinig deze met een cleanser die geschikt is voor jouw huidtype (droog, normaal, gemengd, vet). Dep hierna je gezicht voorzichtig droog met een schone handdoek. 

Stap 2
Breng een toner aan om oneffenheden te minimaliseren. Toner is perfect voor mensen met een vette huid. Maar ook als je last hebt van rode plekjes is een toner ideaal. Verder raad ik wel aan om een toner zonder alcohol aan te schaffen. 

Stap 3
Heb je een product gekregen van de huisarts of gebruik je iets specifiek tegen bijvoorbeeld acne? Dan is dit het moment dat je dit product aanbrengt. 

Stap 4
Breng een oogcrème of serum aan. Zelf raad ik de Vitamine E Eyes Cube vande The Body Shop aan (€12.00). Deze voelt heel fris aan op de huid onder de ogen en geeft een wakker effect! Laat deze goed drogen. Deze stap is om schade aan de collageen die zich in de ooghuid bevindt te voorkomen. Heb je last van wallen? Ook dan is oogcrème een goede oplossing. 

Stap 5
Breng een hydraterende crème aan. Een gehydrateerde huid is een mooie huid. Dit is erg belangrijk. Merk je dat je snel last krijgt van een trekkerige huid bij je dagcrème? Dan kan je waarschijnlijk niet tegen de alcohol die erin zit. Zoek een crème waar dit niet in zit. Vooral voor mensen met een droge huid is deze stap het belangrijkst.  

Stap 6
Breng een zonnebrandcrème of een crème/foundation met SPF aan. Minimaal factor 30 zo is je huid goed beschermd tegen zonlicht. Je huid niet beschermen tegen de zon zorgt ervoor dat je sneller rimpels krijgt en de huid uitdroogt. 

Stap 7
Breng van tevoren een goede primer aan of ga verder op de foundation die je net aangebracht hebt. Nu is je gezicht goed gereinigd en kan je optimaal beginnen aan je make-up routine. Om een nog egalere basis te creëren, kun je je huid een aantal keer per week scrubben. Mijn huid ziet er een stuk beter uit nadat ik een masker heb gebruikt, dus dit doe ik zelf 3 keer per week. 

Tips:
  • Vervang je kussensloop wekelijks en gebruik voor het droogmaken van je gezicht nieuwe handdoeken, zo verklein je de kans dat er kleine ontstekingen of puistjes ontstaan.
  • Haarproducten zoals haarlak of shampoo bevatten vaak siliconen of olie die de poriën kunnen verstoppen. Probeer contact met het gezicht en deze producten te vermijden.
  • Probeer je gezichtshuid te ontzien wanneer je parfum spuit, dit omdat parfums vaak op alcoholbasis zijn en alcohol droogt de huid uit.
  • Geef je huid een hersteldag en draag geen make-up.
  • Haal je make-up er elke dag af. Draag je geen make-up? Reinig ook dan je huid! Aan het eind van de dag zit er genoeg vuil op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

DIY Vaderdagcadeaus onder €20