10x Picture Perfect: make-up tips voor op foto'sDe volgende make-up tips zijn ideaal voor een gala, bruiloft of andere gelegenheden waar foto's worden gemaakt. Iedereen kent het moment wel dat je de foto's terugkijkt van een feestje en denkt: "wat zag ik eruit!" terwijl het in de spiegel leek alsof er niets aan de hand was. Een cameraflits kan niet altijd goed uitpakken. Met de volgende 10 tips sta jij altijd goed op foto's.

Lichte tinten
Zorg ervoor dat je foundation niet te donker is. Vraag een verkoper in de parfumerie (ICI Paris XL) of ze je willen helpen met het uitkiezen van een goede kleur. Een te donkere foundation is heel goed te zien in een cameraflits en het kleurverschil met de rest van je lichaam wordt extra goed zichtbaar.

Matteren
Op foto’s kan je hoofd snel glimmen. Het beste is om je foundation af te poederen met een transparante poeder. Zo voorkom je dat je te donker of te oranje wordt en zie je er niet zweterig uit. Je kunt wel een shimmer gebruiken op je oogleden, zo vallen je ogen ook meer op.

Primer
Met een primer zorg je ervoor dat je make-up heel de avond op zijn plek blijft. Om minder te glimmen kun je een olie-vrije primer gebruiken, deze is vaak ook goed voor een droge of gevoelige huid.

Geen SPF
Helaas helaas. Ik gebruik zelf elke dag SPF (dit is ook beter voor je huid), maar als je feestje of gelegenheid waar foto’s worden gemaakt ’s avonds is, is het beter om de SPF te laten liggen. Foundations of crèmes met SPF zorgen voor een gloed op foto’s die je er bleek uit laten zien.

Liner
Om je ogen wat beter uit te laten komen, gebruik je een eyeliner. Mascara alleen valt soms een beetje weg en met een eyeliner of oogpotlood maak je je wimperrand net wat donkerder. Om je ogen groter te laten lijken, begin je in het midden van je oog en werk je naar buiten toe. Door je hele wimperrand (dus ook in je binnenste ooghoeken) te voorzien van eyeliner laat je je ogen juist kleiner lijken.

More more more
Een cameraflits zorgt ervoor dat kleuren vervagen. Zet je blush of oogschaduwkleuren dus net wat feller aan. In het daglicht kan dit te veel lijken maar op de foto zal het juist erg meevallen.

Blenden
Het is geen vereiste, maar het hebben van goede kwaliteit kwasten kan heel erg helpen bij het blenden van je make-up. Vooral bij bronzer is het lastig om geen bruine streep op je wang te hebben maar om op een mooie manier diepte te creëren. Een slecht geblende concealer kan er zelfs voor zorgen dat lijntjes en rimpels meer opvallen op camera, en dat is precies het omgekeerde van wat je wil doen met concealer.

Nepwimpers
Niet iets wat ik zelf overdag zou dragen omdat ik het een beetje too much vind, maar voor op foto’s kan het prachtig zijn! Je wimpers met alleen mascara vallen amper op als je de foto’s terugkijkt, nepwimpers zorgen ervoor dat je ogen toch opvallen.

Natuurlijk licht
Maak je op in het daglicht, zo zie je precies wat je goed geblend hebt. Als je je in een te donker licht opmaakt, kun je ’s avonds in een feller licht (of in een cameraflits) voor ongewenste verrassingen komen te staan. Daglicht is het best te vergelijken met een cameraflits, dus zo kun je het best inschatten hoeveel make-up je kunt dragen.

Oefenen
Is het evenement waar je heen gaat écht heel belangrijk of wil je zeker weten dat je er goed uit ziet? Probeer dan je look vast een aantal dagen van tevoren. Dit scheelt op de dag zelf tijd en zo kun je vast een beetje bepalen welke kleuren en producten je gaat gebruiken. Je kunt ook vragen of iemand dan een foto van je wil maken met flits, zo kun je zelfs testen hoe je look er op camera uit ziet. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

REVIEW: De Clinique Superdefense CC Cream

DIY Vaderdagcadeaus onder €20