Beautyblender/make-upspons schoonmaken met huishoudproducten! (DIY)

Wordt het weer eens tijd om je make-upspons schoon te maken maar heb je geen idee hoe, of heb je de producten niet in huis? Geen probleem, ik leg je in een paar simpele stappen uit hoe je deze schoon kunt maken met enkel wat simpele producten die je sowieso in huis hebt!

Maar eerst: waarom moet je je beautyblender schoon maken? Een beautyblender is een geweldig product om foundation of concealer aan te brengen en hij zorgt voor een natuurlijke basis. Ook is veel te zien dat make-up artists de beautyblender nat maken voor gebruik. Maar pas op! Het is misschien niet op het eerste gezicht te zien, maar een beautyblender kan heel makkelijk beschimmelen! Je gezicht opmaken met een beschimmelde spons klinkt niet heel aantrekkelijk, dus het is belangrijk dat je de volgende stappen regelmatig uitvoert. Gelukkig neemt deze methode maar 5 minuutjes in beslag.


Stap 1

Mijn spons is zoals je kunt zien al behoorlijk vies. Tijd om hem schoon te maken dus! Ik ga zowel de make-up resten als de bacteriën verwijderen. Deze make-up spons is niet van het merk beautyblender, maar dit is de MAC All Blending Sponge. Ik vind het zelf een hele fijne spons en ik gebruik hem voor zowel mijn CC Cream, foundation en concealer. Ook kost hij maar €7.50, een stuk goedkoper dan de beautyblender dus!

Stap 2

Dus wat heb je nodig? Heel simpel: afwasmiddel (ik heb Dreft gebruikt, mag ook een ander merk zijn natuurlijk), een bakje en water! Je legt de beautyblender/spons in het bakje water en doet er een klein beetje afwasmiddel bij. Warm water heeft mijn voorkeur, ik heb zelf altijd het gevoel dat hij dan makkelijker schoon wordt.

Stap 3

Vervolgens pak je de spons vast en knijp je hier hierin, je ziet vanzelf dat het water vies wordt van de make-upresten. Blijf dit doen totdat er geen make-up meer te zien is op de spons. Om te checken of hij helemaal schoon is, kun je het water vervangen en er nog eens een aantal keer in knijpen.


Stap 4

Na de spons goed afgespoeld te hebben, ziet hij er al veel schoner uit! Deze spons was toen ik hem kocht ook al oranje/roze, maar hij is al een stuk roziger dan op de eerste foto. Hij is nu alleen nog niet echt goed schoon gemaakt. Voor de volgende stap loop je naar de magnetron.


Stap 5


Nu leg je de spons in het bakje met een laagje (warm) water en zet je deze in de magnetron. Verwarm het bakje met water ongeveer 1 minuut op de hoogste stand. Pas op! Het water is erg warm, ook de beautyblender zelf is heel warm aangezien deze het hete water heeft opgenomen! Je kunt deze dus even naspoelen met koud water.
Stap 6

Ten slotte laat je de spons afkoelen en opdrogen op stukje papier. Doe dit niet in een tas of beautycase, dan kan hij alsnog gaan schimmelen!
Et voilà! Je beautyblender is nu helemaal gereinigd en klaar voor gebruik. Kwasten schoonmaken doe ik zelf altijd liever met babyshampoo, maar ik merkte dat ik hier mijn beautyblender niet goed mee gereinigd kreeg. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en tot volgende keer! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review: Kruidvat Originals nachtcrème & oogcrème

DIY Vaderdagcadeaus onder €20

Laat jouw highlighter nog meer shinen